Senkron Kurumsal Katalog, Senkronize, Dergi

Salt Galata

Salt Galata, Fransız asıllı Levanten mimar Alexandre Vallaury tarafından Bank-ı Osmanî-i Şahane için tasarlanmış ve 1892 yılında hizmete açılmıştır. Bina, anıtsal ölçeğinin yanı sıra ön ve arka cephelerde kullanılan neoklasik ve oryantalist mimari üsluplardaki şaşırtıcı farklılık dolayısıyla İstanbul’da önemli yer etmektedir.

Salt Galata

Salt Galata,  Fransız asıllı Levanten mimar Alexandre Vallaury tarafından Bank-ı Osmanî-i Şahane için tasarlanmış ve 1892 yılında hizmete açılmıştır. Bina, anıtsal ölçeğinin yanı sıra ön ve arka cephelerde kullanılan neoklasik ve oryantalist mimari üsluplardaki şaşırtıcı farklılık dolayısıyla İstanbul’da önemli yer etmektedir.

Tamamlandığı günden itibaren çok çeşitli nedenlerle yapısal müdahalelere maruz kalan binanın yeniden işlevlendirme çalışmaları, Ağa Han ödüllü mimar Han Tümertekin yönetiminde Mimarlar Tasarım tarafından yürütülmüştür. Salt Galata, mimari çalışmalar kapsamında, binanın özgün karakterini ortaya koyacak biçimde eklerinden arındırılmış ve mekânsal kurgusu çok katmanlı programın gereksinimlerine göre düzenlenmiştir.

Salt Galata, basılı ve dijital kaynakları erişime açan Salt Araştırma,  219 kişi kapasiteli Oditoryum, yeniden tasarlanan Osmanlı Bankası Müzesi, çok sayıda katılımcıyla çalışmaya elverişli Atölyeler, arşiv malzemelerini gün ışığına çıkaran Açık Arşiv, Kafe ve Restoran, Dükkân ve sergi alanlarını içermektedir.
 

İHTİYAÇ VE TALEP:

Elektronik güvenlik çözümlerimiz ile müşterilerimizin çalışanlarının ve ziyaretçilerinin güvenliğinin sağlamalarının yanı sıra yapının korunması, istenmeyen girişimlerin engellenmesi ve kayıt altına alınmasını sağlayan sistemlerin kurulumu gerçekleştirilmiştir.
 

SİSTEM TASARIMI VE ÇÖZÜM:

Salt Galata Müze Binası çevresinde perimetre güvenliği amaçlı, dış perimetreyi ve bina girişlerini izleyen gece görüşlü Analog Kapalı Devre TV ve Kayıt Sistemi; video analiz programı ile entegre edilerek 24 saat kayıt altında tutulmaktadır.
Bina perimetresinin dışında binanın giriş alanlarında Hırsız/Soygun İhbar Sistemi tesis edilmiş, Voyvoda Caddesindeki ana giriş ile ara sokaktaki servis girişinde bulunan resepsiyon ve güvenlik masalarına Video Interkom Sistemi tesis edilmiş, giriş alanlarında ihtiyaç durumunda kullanılması amaçlarıyla üst araması için Metal Kapı Dedektörü ve bagaj kontrolü için X-Ray Kontrol Cihazı tesisinin altyapısı hazırlanmıştır.

Bina içerisinde İnteraktif Yangın Algılama Sistemi ve özel alanlarda ise Yangın Algılama ve FM200 Söndürme Sistemi tesis edilmiştir. Yangin Algılama Sistemi; Acil Anons ve Genel Seslendirme Sistemine entegre edilmiş bütün acil anonslar bu sistem üzerinden yapılacak şekilde dizayn edilmiştir. Binada,  acil durum olarak öngördüğümüz yangın, deprem, su baskını ve/veya terör girişimleri anında binanın hızla boşaltılabilmesi için Acil Çıkış ve Yangın Kaçış Yönlendirme Sistemi kurulmuştur.
 
Çalışanların ve ziyaretçilerin ana ve servis giriş kapılarından giriş çıkışlarının takibi ve ayrıca bina içerisindeki özel alanların sirkülasyonlarının sınırlandırılması ve yetkilendirilmesi amaçlarıyla binada Proximity Kartlı Geçiş Sistemi kurulmuş ve Kapalı Devre TV Sistemine entegre edilmiştir.
 
Bina içerisindeki iç perimetreyi pencerelerden yapılabilecek girişimleri algılaması için kablosuz manyetik kontak ve hareket dedektörleri kullanılmıştır. Bütün ıslak hacimler su baskını ve kaçaklarına karşı sensörler ile takip edilmektedir. Müze alanında sergilenmekte olan obje ve resimler kablosuz RFID dedektörler ve bunlara bağlı kablosuz alıcılar ile izlenmekte ve hırsızlık girişimleri anında güvenlik merkezinden algılanabilmektedir.