Senkron Kurumsal Katalog, Senkronize, Dergi

Ulanbator Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği

Türkiye ile Moğolistan arasındaki diplomatik ilişkiler 24 Haziran 1969 tarihinde başlamıştır. Ulan Bator Büyükelçiliği ise 1996 yılında açılmıştır. İlk Büyükelçi 30.09.1996 tarihinde Moğolistan nezdinde Büyükelçi olarak atanan Sn. Varol Özkoçak’tır.

Ulanbator Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği

Türkiye ile Moğolistan arasındaki diplomatik ilişkiler 24 Haziran 1969 tarihinde başlamıştır. Ulan Bator Büyükelçiliği ise 1996 yılında açılmıştır. İlk Büyükelçi 30.09.1996 tarihinde Moğolistan nezdinde Büyükelçi olarak atanan Sn. Varol Özkoçak’tır.
Büyükelçilik 15 kişilik kadrosuyla hizmet vermektedir. Büyükelçilik bünyesinde Konsolosluk Şubesinin yanı sıra Ticaret Müşavirliği ve Din İşleri Koordinatörlüğü de görev yapmaktadır.
2011 yılında revize edilen hizmet binası ve yeni inşaa edilen konut binası projelerinin tamamlanmasıyla şehir merkezinde hizmet vermeye devam etmektedir.
 

İHTİYAÇ VE TALEP:

T.C.  Ulanbator Moğolistan Türkiye Büyükelçiliği Hizmet Binası ve Konutu Projesi’nde personellerinin ve Türk Büyükelçisi’nin daha güvenli ve daha rahat bir mekanda yaşaması  / çalışması amacıyla; “SAFETY”  başlığı altında, ‘Intelligent Adresli Yangın İhbar’, ‘Acil Çıkış ve Yangın Kaçış Yönlendirme Üniteleri’  ve ‘Kurşungeçirmez Cam & Güvenlik Cam filmi’  sistemlerinin ve ayrıca   “SECURITY”  başlığı altında, ‘Kartlı ve Kodlu Geçiş’, ‘Kapalı Devre TV ve Dijital Kayıt’, ‘Hırsız İhbar’, ‘Aktif Infrared Bariyerli Çevre Güvenlik’, ‘Video Interkom’, ‘Silah Kasası’, ‘Garaj, Araç Altı Tarama ve Plaka Tanıma’ ile ‘Yaya Giriş Kontrol’  Sistemlerinin kurulumu yapılmıştır.

 

SİSTEM TASARIMI VE ÇÖZÜM:

Yangın Algılama ve Uyarı Sistemi, mikroişlemci kontrollü ve adresli sistem olarak tasarlanmıştır. Binanın bütün bölümlerine, bölüm özelliklerine ve yapı malzemesine uygun tipte optik duman; gaz detektörü, sabit sıcaklık veya kombine dedektörler yerleştirilecek ve uyarı için yangın butonları, yangın sirenleri tesis edilecektir.
 
Kartlı ve Kodlu Geçiş Sistemleri ile çalışanlar kendileri için üretilen serbest geçiş kartları ile “yetkilendirildiği ölçüde” bina içerisinde serbest dolaşım hakkına sahip olmaları sağlanmıştır. Uzun süreli kalacak misafirler ise binaya giriş yaptıkları andan itibaren kimliklerini danışma masalarına vererek kendileri için üretilen serbest geçiş kartlarını alarak ve bu kartlarla “yetkilendirildiği ölçüde” bina içerisinde serbest dolaşıma gireceklerdir.
 
Kapalı Devre TV ve Dijital Kayıt Sistemleri ile bina çevresinde ve teraslarda -50°C -  +50°C sıcaklık arasında çalışabilen muhafazalar içerisine yerleştirilen harici tip kameralar ve bahçe giriş kapısı ile araç yolu, otopark girişi ve büyükelçi indirme alanına hâkim olacak şekilde Speed Dome Kameralar vasıtasıyla izleme ve kayıt yapılması sağlanmıştır.
 
Hırsız / Soygun İhbar Sistemiyle, binanın tüm pencere camları Cam Kır Detektörü ile kontrol altına alınmıştır. Su basma riskine karşı suyun yoğun olarak kullanıldığı; banyo, tuvalet, mutfak gibi mekânlara su baskını veya su kaçağını önceden algılayan su algılama sensörleri tesis edilmiştir ve güvenlik odasındaki panel üzerinden sürekli takip edilmektedir. Önemli odaların kapılarına kapı durumlarının açık/kapalı olduğu durumları izlemek ve süreci takip etmek amacıyla ilgili yerlere Manyetik Kontak yerleştirilmiştir.
 
Bina çevresine yerleştirilen Aktif IR Bariyer cihazları ile binanın tüm çevresi ve bahçe alanı kontrol altına alınmıştır. Böylece, dış çevre duvarı üzerinden gelebilecek her türlü istenmeyen sızma/ girişler panel üzerinden izlenerek ilgili durumlarda sesli ve ışıklı uyarı verecektir.
 
Yaya girişlerini kontrol altına almak ve gerekli güvenlik taramalarını gerçekleştirmek amacı ile İlk kontrol noktasında, gelen ziyaretçi elindeki çanta/ poşet vb. eşyalarını X-Ray cihazına verecek ve kendi de hemen yanına yerleştirilecek metal kapı dedektöründen geçecektir. Ayrıca, güvenlik personelinde bulunan el tipi metal dedektör ile de geçen şahıs/ çanta ikinci bir kez kontrol edilebilecektir